Velg Nettverk

Det er ingen "one size fits all" i IoT. Du må gjøre flere avveininger når du bygger tilkoblede enheter, med tilkobling ofte den avgjørende faktoren. Jeg har lært dette gjennom mange år med å bygge produkter til mobil, LoRa, Bluetooth, WiFi, UWB, NFC og satellitt fra bunnen av.

For å hjelpe deg med å velge det beste tilkoblingsalternativet for ditt IoT-prosjekt, vil jeg gjerne dele noen grunnleggende retningslinjer vi følger på LightBug. Les videre for å få innsikt i hvordan vi nærmer oss beslutninger om tilkobling etter 17 år med å bygge tilkoblede IoT-enheter.

Hvis det er for tidlig på reisen din til å vurdere tilkobling, vil jeg anbefale først å lese innlegget mitt om viktige faktorer å vurdere når du starter et IoT-prosjekt.

 

Størrelse

For den minste mulige enheten som dekker de lengste avstandene, med størst pålitelighet, uten å investere mye tid og penger i antenne- og produktdesign, må den være mobil.

Hvis kravet er 'liten' i stedet for 'minst', så fortjener LPWAN definitivt en vurdering.

Les mer

Dekning

Lokale og regionale distribusjoner med høy(ish) tetthet av enheter kan godt serveres med NB-IoT eller administrerte/private LPWAN-nettverk.

For ekte global tilkobling utendørs, inkludert hav, må det være satellitt. For alt annet er Cellular (LTE-M / 4G) nesten alltid det beste alternativet.

Les mer

Strømforbruk

LPWAN /NB-IoT vinner omtrent denne, men med mindre du presser på for oppdateringer så ofte som mulig, blir kraften som brukes i overføringen ubetydelig sammenlignet med andre strømuttak (spesielt GPS og hvilestrøm).

Når det gjelder en Power + Deployability-beregning, er Cellular (LTE-M / 4G) veien å gå.

Les mer

Data

Min anbefaling her er å velge Cellular. Dette stammer fra behovet for å oppdatere enheter OTA (over the air). Med mindre du har hatt et produkt i produksjon i 3 år, må du sannsynligvis presse ut fastvareoppdateringer. For ikke å snakke om systemer som ikke kan oppdateres er et forferdelig sikkerhetsproblem.

Les mer

Pris

LPWAN vinner her, men jeg vil påstå at forskjellen over 5 år på ~$5-20 mellom LTE-M og LPWAN / NBIoT er ganske liten når du har inkludert programvare- og adminkostnader over den tiden.

Utvalg i sensorikk

LoRaWan er best, LTE-M kommer etter

Les mer

Lyst på en prat om hvilke IoT nettverksteknologier?