Smart Jordbruk

Moderne Agribusiness er sterkt avhengig av evnen til å effektivt administrere ressurser for å redusere miljøpåvirkningen, minimere kostnadene og maksimere utbyttet. Bønder står overfor en rekke sammenhengende utfordringer og er derfor interessert i å innlemme innovative teknologiske løsninger. IoT-enheter har gitt muligheten til automatisk å overvåke avlinger og dyr, og gir verdifulle data som tradisjonelt har blitt samlet inn manuelt, samt kontrollerer systemer og utstyr gjennom en operasjon.

Ved å spre sensorer koblet til telefonene eller datamaskinene sine, henter bønder øyeblikkelig data om jordtemperatur og fuktighet, forurensningsnivåer, værforhold og nedbør, avlingsvekst, husdyrforhold og plassering, i tillegg til å motta varsler om brann eller tyveri og aktivere hogstmaskiner og vanningsutstyr.

Disse utrolige kreftene er avhengige av en rimelig, fleksibelt distribuert nettverksinfrastruktur, der gatewayer kan legges til når som helst og en som muliggjør overføring av data fra sensorer til bønders enheter over lange avstander på ofte avsidesliggende steder, hvor mobildekning kan være dårlig i beste fall.

Med LoRaWAN®-teknologi, hvis langdistanse, laveffekts trådløse sensorer kan sende data fra gården til skyen, via private eller offentlige nettverk, har bønder enkel tilgang til en rekke informasjon for å forbedre virksomheten deres, med en klar fordel i forhold til satellitter og droner. Slike data av høy verdi kan overføres over avstander på opptil 15 km fra sensorer med batterier som varer opptil 10 år, noe som resulterer i lavere vedlikeholds- og driftskostnader sammen med større driftssynlighet, som igjen gir bøndene mulighet til å skalere virksomhetene sine.

  Effektivisere

  Redusert arbeidskraft involvert i sikkerhet, overvåking, gjerder og maskineri gjennom ekstern ressursforvaltning

  Dyresporing

  Med Tingkart kan du velge hvilken nettverksteknologi som best egner seg for ditt område og bruk.

  Tingkart er markedets smarteste og mest effektive måte å spore sau, geit og andre beitedyr på.

  Les mer
  • Kontainer GPS

   Vanlig pris 990,00 NOK
   Vanlig pris Salgspris 990,00 NOK
   Kontainer GPS
   Utsolgt
  • Mobil VareGPS

   Vanlig pris 990,00 NOK
   Vanlig pris Salgspris 990,00 NOK
   Mobil VareGPS
   Utsolgt
  • Industrial Tracker

   Vanlig pris 990,00 NOK
   Vanlig pris Salgspris 990,00 NOK
   Industrial Tracker sensorikk
  1 av 3

  Lyst på en prat om sensorikk i jordbruket?