LTE-M

LTE-M og NB-IoT adresserer IoT-markedsmulighetene med lavt strømforbruk ved bruk av lisensiert frekvensområde rett mot mobilmastene.

NB-IoT utmerker seg ved å ha god signalstyrke og egner seg derfor til oppgaver hvor antennen er plassert inne i bygninger, i kjellere, brønner eller lignende. 

I Norge har vi et godt utbygd mobilnettverk som kan brukes til å overføre sensordata.

NB-IoT

Også en del av versjon 13 av 3GPPs LTE-standard, Narrowband IoT (også kjent som NB-IoT eller Cat-NB1) er en LPWAN-teknologi som opererer på det lisensierte spekteret og er designet for IoT-enheter med behov for lav båndbredde. Denne lavpristeknologien gir god dekning i bygningen, bruker mindre strøm og har lengre batterilevetid sammenlignet med andre eksisterende mobilstandarder.

NB-IoT har en uplink-hastighet på 66 kbps og nedlastingshastigheter på 26 kbps i halv-dupleks-modus, noe som betyr at data går i én retning om gangen. Latenstiden er lengre enn LTE-M, på 1,6 til 10 sekunder. På grunn av dens begrensninger er den best egnet for enkle IoT-enheter som krever små, periodiske dataoverføringer der latenstid ikke spiller noen rolle.

Noen eksempler inkluderer smarte gass-, vann- og elektrisitetsmålere, smarte byapplikasjoner som gatelys og parkeringssensorer, og andre fjernmålingsapplikasjoner som HVAC-kontroll, industrielle monitorer og smarte landbrukssensorer.

 • Er enkle, sensor + mikrokontroller
 • Står stort sett i ro
 • Sender små mengder data
 • Tåler å være innendørs og under bakken
 • Prioritere lav kostnad og batterlevetid
 • Trenger vanligvis ikke oppdateres gjennom luften

LTE-M

Også kjent som Cat-M1, er LTE-M designet for lavt strømforbruk og IoT-enheter med behov for lav båndbredde. Den ble opprettet som en del av utgivelse 13 av 3GPPs LTE-standarder for mobilkommunikasjon.

Det er en laveffekts, wide area network (LPWAN)-teknologi som opererer på det lisensierte spekteret og fungerer som et alternativ til ulisensierte LPWAN-alternativer som SigFox, LoRa og RPMA. LTE-M / Cat-M1 tilbyr 1 Mbps opplastings- og nedlastingshastigheter og en ventetid på 10 til 15 millisekunder. Båndbredden er rask nok til å tjene som en erstatning for mange nåværende 2G- og 3G IoT-applikasjoner, og den støtter overlevering av mobiltårn, noe som gjør den til et godt valg for mobile applikasjoner som aktivasporing og flåtestyring.

 • Er smartere, sensor + prosessor
 • Kan flyttes rundt om
 • Sender mer data, oftere
 • Vanlig mobildekning
 • Høyere båndbredde og prosesseringskraft
 • Gjennom luften oppdateringer

 De fire LTE IoT-kategoriene har overlappende funksjoner og ytelsesmålinger. Det beste valget for bedriften din avhenger av detaljer som mengden gjennomstrømning du trenger, krav til ventetid, strømforbruk, batterilevetid, kostnader og hvor utbredt bruken er av operatører. Her er en nærmere titt på hver av disse hensynene: 

IoT over mobilnettet

LTE-M er basert på 4G-teknologi og er en global mobilstandard. Ved å velge standarden kan fremtidige løsninger kobles på samme nettverk.

Brukerne vil få samme sikkerhetsnivå som det er kjent fra mobilnettet i dag.

Les mer

Sakte men stabil

Man kan litt populært kalle NB-IoT en moderne etterfølger til 2G-nettet. Den er ikke rask, men til gjengjeld er ekstremt stabil, trenger dypt inn i bygg og er rimelig.

Nettopp derfor vil NB-IoT være svært egnet for mange typer tilkobling av IoT-utstyr.

Les mer

LTE-M Sporing

Et bredt spekter av applikasjoner overfører svært små mengder data. På sporingsløsninger er hastighet sekundært. Et godt eksempel hvor det er stor fordel å bruke NB-IoT er ved sporing av bil. Den skal med jevne mellomrom overføre informasjon om bilens posisjon til en sentral server.

Les mer

Hvordan kan vi hjelpe deg?